Petra Tanis

Petra Tanis

Saxofoon

In 2008 trad Petra voor het eerst op bij United by Music samen met Theatergroep Maatwerk, een groep voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2014 kwamen we haar weer tegen, want ze deed mee met het Knoop Gala, een televisieshow waar ze samen met Chef’s Special optrad. Een geweldige ervaring, maar in de rest van haar leven lijkt het niet zo goed te gaan.

Petra is sinds 2013 haar indicatie kwijtgeraakt. In andere woorden: na 34 jaar heeft ze opeens geen verstandelijke beperking meer. Van de ene op de andere dag krijgt ze geen zorg meer en wordt ze uit haar woning gezet. Daarnaast moest ze weg bij Maatwerk en kon ze geen saxofoon meer spelen.

Petra is niet gewend aan een leven zonder zorg en al snel wordt ze erg eenzaam. Gelukkig ontmoet ze een lieve vriendin met een familie die haar helpt. Daarnaast is ze in 2015 weer bij United by Music begonnen en heeft ze weer een doel in haar leven. United by Music heeft haar ook geholpen met het vinden van een nieuwe baan. Ze werkt nu op een kinderboerderij en heeft het hier erg naar haar zin.