Arthur Shorty

Arthur Shorty

Zang

We kunnen het eigenlijk niet meer hebben over een aanstormend talent. Gezien zijn reputatie behoort hij al tot de gevestigde orde. Want wie kent hem niet? Juist, we hebben het natuurlijk over Arthur Shorty. De voormalige musical- en operaster maakte reeds in de allereerste United by Music tour in 2006 furore en treedt sindsdien regelmatig op.

Arthur Shorty heeft al aardig wat gedaan op het gebied van muziek en er zullen nog veel mooie dingen gaan gebeuren. Zijn leven ademt muziek. Shorty is klassiek geschoold en zingt het liefst musicalnummers en klassieke werken. Het was dan ook even wennen toen hij bij United by Music voor het eerst de blues moest zingen. Inmiddels is hij een groot bluesfan: “Blues is juist goed, omdat het laat zien wat iemand wel kan in plaats van wat iemand niet kan.”

United by Music heeft het leven van Shorty drastisch veranderd. Zijn hele leven heeft hij al gedroomd van het artiestenleven, maar hij heeft nooit gedurfd ergens aan mee te doen. “Iedereen zei altijd dat ik het niet kon, waardoor ik een muur om mezelf heen heb gebouwd en niks meer durfde. Nu laat ik me dat niet meer zeggen. Ik zal dingen altijd eerst proberen voordat ik zeg dat het niet kan.” Het beste van United by Music vindt hij de samenhang tussen de artiesten en organisatie. “Het is een goede leerschool voor je hele leven.” zegt hij. “Vroeger was ik altijd heel chaotisch en was ik na elk optreden mijn stem kwijt. Ik heb geleerd hoe ik mijn energie moet verdelen.”

Inmiddels wordt Arthur voor steeds meer optredens gevraagd en blijft hij zichzelf verbeteren. Door de weeks werkt hij voor de ASVZ, Carante Groep en één dag in de week voor United by Music. Hij doet hier alle hulp en spandiensten, promotiewerk en sponsorwerving. Arthur Shorty hoopt u snel eens te zien bij een optreden van United by Music, want zoals hij zegt: “United by Music geeft de mensen een goed gevoel, zowel de artiesten als de bezoekers.”