Wie had een jaar geleden kunnen bedenken dat de Gala Benefietweek 2020 niet door zou gaan vanwege een akelig virus dat de hele wereld in zijn greep krijgt. Niemand weet momenteel waar het eindigt maar helder is dat onze “zo goed gestructureerde” maatschappij met beide benen op de grond komt.

Laten we hopen dat we het snel onder controle krijgen en het gebruikelijke leven, zonder te grote schade, kunnen oppakken. Ook voor de artiesten van United by Music is dit een vreemde gewaarwording en een hele grote teleurstelling. De laatste zes maanden is het oefenen opgevoerd en alles stond in het teken van de Gala Shows. Deze Gala-week is uitgegroeid tot het absolute hoogtepunt in hun jaar. Niet alleen op en achter het podium is het bijzonder. Alle artiesten uit binnen- en buitenland worden ondergebracht in Europarcs Dordrecht en ontbijten en socializen in het United by Music House..

Voor dit jaar was er voor het eerst een dagprogramma opgesteld met workshops en jamsessies. Zo’n week leidt tot nationale en internationale vriendschappen en als organisatie zijn we trots om te zien hoe we naast muziek veel vriendschap tot stand brengen. Blije mensen zien, doet je goed en motiveert om er nog een schepje bovenop te doen. Erg vervelend voor de artiesten, vrijwilligers en gasten om die blije gezichten te moeten missen. Momenteel proberen we de financiële schade te beperken maar net als voor veel anderen doet het financieel ook pijn, want er zijn verplichtingen aangegaan en inmiddels betaald.

Wie waren allemaal op het podium geweest?

Allereerst veel buitenlandse artiesten waaronder 14 talenten uit Roemenië. Twee weken geleden werden in Sfantu Gheorghe voor het tweede jaar audities gedaan.

Foto: Winnaars Andrada (zang), Bodor (gitaar/zang) en Zsuzsanne (viool)

De drie beste talenten hadden we uitgenodigd en ze waren tot tranen geroerd. Een violiste, gitarist/zanger en zangeres moesten we al snel teleurstellen om de voor hen trieste boodschap te brengen. De band die vorig jaar gevormd werd bestaat uit 11 United by Music artiesten die nu een jaar aan het oefenen zijn. Hun eerste optreden tijdens de finale van de Audities was veelbelovend.

Foto: United by Music Romania met Music Mania

Danya Shipunov

Ook onze grote kleine Russische vriend Danya uit Moskou heeft vele maanden toegewerkt naar de Gala-week. Zijn moeder Veronika zet regelmatig leuke filmpjes van Danya op Facebook. Nadat helder werd dat we moesten cancellen liep Danya zingend over de straat in Moskou…..hartverwarmend.

Klik hier voor Danya en wordt vrienden met hem: Danya Shipunov

Zuid Koreanen moesten als eerste afzeggen.

Special Olympics Korea zou 2 nieuwe artiesten hebben gestuurd. Vorig jaar was dit zeer verrassend en voor die jongens was het een “once in a lifetime” ervaring.

Foto: Korea kenner Arthur Shorty, Sanha Hwang en Taeyang Lee

Foto: De nieuwste band met drummer Mingus Cox: United by Music Limburg

De Galaweek na de zomer alsnog houden is organisatorisch een te grote uitdaging door onzekere beschikbaarheid van veel zaken. We kijken alvast naar 2021 want dat wordt een jubileumjaar (15 jaar) en willen we uitpakken met een bijzondere Gala benefietweek, die zelfs 10 dagen gaat duren.

Ook de vertrouwde 3 Nederlandse bands van United by Music: Third Base, Blues Sparks en All Star Band zullen dit jaar helaas hun nieuwe repertoire nog even verborgen moeten houden.

15 jarig jubileum 2021 moet een bijzonder editie worden.

Vanaf december 2019 zijn we al in voorbereiding om in maart/april 2021 van de benefietweek iets bijzonders te gaan maken. Nu de editie 2020 niet doorgaat hopen we uiteraard dat iedereen naar de jubileum-gala-dinner-shows gaan komen. Binnenkort zullen de definitieve datums worden bekendgemaakt.

Voor optredens van de bands…ga naar www.unitedbymusic.nl